Viva Grecja

Viva Grecja

Poprzednia nazwa: Tawerna Ellada

Jedności Robotniczej 40, Głogów

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: NIE

Telefon: Brak

Adres e-mail: Brak

Strona internetowa: Brak

Opis restauracji

Dla Magdy Gessler smaki żadnego kraju nie wydają się przeszkodą w osiągnięciu sukcesu. Jest w stanie ocenić każde jedzenie i sprawić, aby było jeszcze lepsze. W jednym z odcinków „Kuchennych rewolucji” udała się do Głogowa, aby odwiedzić grecką tawernę „Ellada”. Okazało się, że lokal nie potrzebuje wielu zmian, aby zaczęli odwiedzać go klienci.


Przysmaki prosto z Grecji!


Pomysł otworzenia tawerny „Ellada” narodził się w głowach Polki i Greka, którzy poznali się podczas pracy w Niemczech. Oboje byli przekonani o swojej miłości do gotowania i prowadzenia biznesu, dlatego zdecydowali się na wyjazd do Głogowa, gdzie powstała ich restauracja. On miał zajmować się gotowaniem, a ona porządkiem na sali. Niestety bardzo szybko zaczęli sobie wchodzić w drogę, ponieważ goście nie odwiedzali ich lokalu zbyt często, co było powodem problemów finansowych i licznych kłótni pary. Właściciele nie wiedzieli w czym tkwi problem, dlatego postanowili poprosić o pomoc Magdę Gessler.


Różne temperamenty w jednej kuchni


Po przyjeździe znanej restauratorki do Głogowa okazało się, że właściciele nie zgadzają się z jej opinią i nie potrafią przyjąć krytyki. Gessler zarzucała im m.in. złe przygotowywanie potraw, przez co traciły one na smaku. Grek nie krył oburzenia, ponieważ był przekonany o swoim kulinarnym talencie, a jego partnerka reagowała jeszcze gwałtownie na wszystkie zarzuty ze strony restauratorki. Ostatecznie właścicielom udało się spokojnie porozmawiać i zgodzili się na zmiany proponowane przez Magdę Gessler. Jak przyznała kobieta – Grek wcale źle nie gotuje, tylko namawiany przez swoją partnerkę używał niewłaściwych proporcji, co szkodziło smakom dań.


Grecki sukces w Głogowie


Po wizycie Magdy Gessler tawerna „Ellada” zmieniła swoją nazwę na „Viva Grecja”, co zdecydowanie nadało jej greckiego klimatu. Ponadto nowości pojawiły się w menu, do którego dodano m.in. baranie pulpeciki i zupę cytrynową. Odwiedzając lokal po kilku tygodniach restauratorka była zadowolona i pozytywnie oceniła pracę właścicieli.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie