Ryba z Ikrą

Ryba z Ikrą

Poprzednia nazwa: Figa z makiem

Perłowa 55, Kołobrzeg

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 663 891 554

Adres e-mail: [email protected]

Strona internetowa: Brak

Opis restauracji

„Ryba z Ikrą” to dawna „Figa z makiem”, czyli restauracja znajdująca się na ulicy Perłowej w Kołobrzegu. Nazwa została zmieniona podczas „Kuchennych rewolucji”, gdy Magda Gessler odwiedziła lokal. Odcinek pojawił się na antenie TVN w czwartek 10 maja 2018r.

Zmiany w restauracji

Po przyjeździe do restauracji Gessler miała wiele zastrzeżeń co do jej funkcjonowania i pracy obsługi. Zwróciła uwagę właścicielce, która początkowo nie umiała sobie poradzić z krytyką. Restauratorka postanowiła poprawić wygląd lokalu, aby zachęcić jak największą liczbę gości do jego odwiedzenia. Wprowadziła także liczne zmiany w kuchni. Dotyczyły one nie tylko menu, ale przede wszystkim porządku panującego w tym pomieszczeniu. Gessler była zdegustowana brzydkim zapachem, jaki zastała w najważniejszym miejscu restauracji.

Nowości w menu

Zmiana nazwy lokalu okazała się trafionym pomysłem, ponieważ nowa propozycja lepiej pasuje do nadbałtyckiej miejscowości. Zgodnie z tym zamysłem Gessler postanowiła wprowadzić zmiany w menu. Największą niespodzianką dla gości miała być zupa bouillabaisse, czyli po prostu zupa rybna pochodząca z Morza Śródziemnego, która cieszy się dużą popularnością w Marsylii. Magda Gessler była jednak przekonana, że ta potrawa jest znacznie smaczniejsza w restauracji „Ryba z Ikrą” niż we Francji. Ponadto w nowym menu można znaleźć placki ziemniaczane z ikrą z łososia, filet z dorsza z warzywami oraz zupę grzybową.

Ocena Magdy Gessler

Po pewnym czasie restauratorka wróciła do lokalu, aby sprawdzić jak radzą sobie pracownicy. Była zachwycona stanem restauracji i ucieszyła się, że zaproponowane przez nią zmiany zostały wprowadzone w życie. Metamorfozę lokalu można więc uznać za jak najbardziej udaną.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:
Bartosz
Ocena: 1
rok temu
Restauracja powinna się nazywać Rewolucja Gastryczna i spółka, w połączeniu z obsługa a w szczególności z bardzo nie uprzejma właścicielka która uważa ze zjadła wszystkie rozumy. Wisienka na torcie jest robienie wszystkiego z mrożonki. Rewolucja tak udana jak i sama Pani Gessler.