Pyszna Stajenka

Pyszna Stajenka

Poprzednia nazwa: Chata Po Zbóju

Wiślańska 16, Bąków

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 693 802 211

Adres e-mail: [email protected]

Strona internetowa: https://pysznastajenka.pl/

Opis restauracji

Program „Kuchenne rewolucje” już niejednokrotnie udowodnił, jak dobrą i skuteczną restauratorką jest Magda Gessler. Kobieta przemierza całą Polskę, aby poprawić oblicze gastronomii naszego kraju. Wielokrotnie pomogła właścicielom w prowadzeniu biznesów gastronomicznych. W jednym z odcinków znalazła się w miejscowości Bąków, gdzie znajdowała się „Chata Po Zbóju”.


Okazała karczma i brak gości


Właścicielami „Chaty Po Zbóju” są Beata i Wojtek, którzy zamierzali uczynić z niej „życiową inwestycję”. Para miała nadzieję na wielki sukces, ponieważ w budowę i wykończenie restauracji włożyli całą swoją energię. Stworzyli nie tylko piękny lokal, ale także uroczy ogródek oraz wygodny parking dla gości. Na terenie lokalu znajduje się niewielka stajnia, która stanowi największą miłość Beaty. Całość sprawiła, że początkowo restauracja cieszyła się dużą liczbą gości, jednak wkrótce sytuacja się zmieniła.


Problemy w lokalu


Właściciele zdawali sobie sprawę, że największy problem ich biznesu stanowią nieustannie zmieniający się kucharze. Przez to menu w lokalu nie jest stałe, a goście nie mogą się przekonać do serwowanych potraw. Taka sytuacja spowodowała duże problemy finansowe. Wojtek musiał dokładać do budżetu restauracji, aby ta nadal mogła funkcjonować. Beata natomiast zaczęła pracować jako pomoc kucharza. Starania właścicieli okazały się jednak niewystarczające. Z tego powodu postanowili poprosić o pomoc Magdę Gessler.


Zmiany wprowadzone podczas rewolucji


Znana restauratorka zgodziła się przeprowadzić metamorfozę w lokalu Wojtka i Beaty. Przede wszystkim zmieniła nazwę „Chaty Po Zbóju” na „Pyszną Stajenkę”, która nawiązuje do stajni znajdującej się na terenie restauracji. Rewolucja dotyczyła również menu. Pojawiło się w nim wiele nowych pozycji, m.in. pasztet z jeleniny, kartoflanka, jagnięcy udziec czy naleśniki z powidłami śliwkowymi. Po powrocie do lokalu po kilku tygodniach Magda Gessler była zachwycona. Doceniła pracę właścicieli i nie kryła zachwytu po spróbowaniu dań. Rewolucję jak najbardziej można uznać za udaną.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie