Pracownia dobrych smaków – Rozmaryn

Pracownia dobrych smaków – Rozmaryn

Aleja Wyzwolenia 42, Szczecin

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 91 820 30 30

Adres e-mail: [email protected]

Strona internetowa: Brak

Opis restauracji

W jednym z odcinków programu „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler odwiedziła Szczecin, gdzie na al. Wyzwolenia znajduje się restauracja prowadzona przez Pawła. „Pracownia dobrych smaków – Rozmaryn” to miejsce stworzone z myślą o sukcesie. Wszystko było dokładnie przemyślane i starannie przygotowane, dlatego właściciel nie poddał się tak łatwo, gdy odniósł porażkę.

Włoska pasja

Paweł miał dwie pasje, które postanowił połączyć w jednym biznesie. Uwielbiał gotować oraz podróżować, co było powodem do otworzenia przez niego restauracji. Dodatkowy atut mężczyzny stanowił jego zawód, czyli technolog piekarnictwa. Zdecydował się stworzyć miejsce, w którym będzie mógł wykazać się wszystkimi swoimi talentami. W taki sposób powstała „Pracowania dobrych smaków – Rozmaryn”. Jej wystrój w stylu industrialnym został zaprojektowany przez architekta, a klienci mogli zjeść tam nie tylko włoskie dania, ale także smaczne wypieki. Tak przynajmniej wydawało się Pawłowi, który spodziewał się wielkiego sukcesu.

Problemy lokalu

Właściciel bardzo szybko się rozczarował. Pomimo pięknego wystroju lokalu i bogatej oferty menu klientów przychodziło niewiele. Paweł zaczął się zastanawiać, co zrobił źle. Winy doszukiwał się w nieodpowiednim wystroju restauracji lub w zbyt młodym personelu, z którym jednak dobrze mu się pracowało. Postanowił rozwiać swoje wątpliwości zapraszając do Szczecina Magdę Gessler.

Zmiany w restauracji

Według restauratorki największy problem stanowił bałagan panujący w lokalu. Właściciel nie sprostał zadaniu posprzątania, dlatego zdecydował się wynająć ekipę sprzątającą, co przyczyniło się do dalszego sukcesu. Ponadto zmianie uległ wystrój miejsca oraz dostępne w nim menu. Magda Gessler postanowiła zostawić w lokalu wypieki właściciela, ponieważ doceniła jego talent cukierniczy. Oprócz nich, specjałem lokalu stał się faszerowany kurczak baby w rozmarynie. Restauratorka miała pewne zastrzeżenia co do kuchni po rewolucjach, ale ostatecznie wystawiła pozytywną opinię dla miejsca „Pracownia dobrych smaków – Rozmaryn”.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:
Maria
Ocena: 1
rok temu
Nie ma tej restauracji