Montenegro

Montenegro

Wólczańska 51, Łódź

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 42 632 00 94

Adres e-mail: [email protected]

Strona internetowa: http://www.montenegro.lodz.pl/

Opis restauracji

Wiele osób próbuje szczęścia w gastronomii, ale nie każdy je odnajduje. Niektórzy szybko się poddają i zamykają swoje lokale, a inni uparcie dążą do celu. Aby go osiągnąć korzystają z pomocy Magdy Gessler, która już niejednokrotnie udowodniła swój silny charakter i determinację. Podczas nagrywania materiałów do programu „Kuchenne rewolucje” poprawiła funkcjonowanie wielu restauracji.


Zafascynowanie Czarnogórą


Podczas wakacji Ania i Marcin wybrali się do Czarnogóry, gdzie spędzili cudowny czas. Bardzo szybko zakochali się w tym miejscu i zamarzyli o przeniesieniu cząstki kraju do Polski. Po powrocie do Łodzi nadarzyła się idealna okazja, ponieważ para dowiedziała się o możliwości kupna bałkańskiej restauracji zlokalizowanej w Łodzi. Jej nazwa brzmiała „Montenegro”, czyli Czarnogóra. Ania i Marcin nie zastanawiali się długo i zdecydowali się na przejęcie lokalu. Mieli nadzieję na duży sukces, ponieważ czuli, że Czarnogóra to ich szczęśliwy znak.


Uciekający klienci


Para bardzo szybko się przekonała, jak trudne jest prowadzenie własnego biznesu gastronomicznego. Niestety wraz ze zmianą właściciela lokalu z restauracji odszedł serbski kucharz, który do tej pory przygotowywał pyszne potrawy. Gdy dowiedzieli się o tym stali goście – również przestali odwiedzać „Montenegro”. Taka sytuacja spowodowała duże problemy finansowe, z którymi Ania i Marcin nie potrafili sobie poradzić. Mężczyzna stracił cały zapał do pracy i był przekonany, że lokal należy zamknąć. Zanim się na to zdecydował para postanowiła poprosić o pomoc Magdę Gessler.


Naprawa bałkańskiej restauracji


Znana restauratorka miała wiele zastrzeżeń do pracy Ani i Marcina, ale zgodziła się dokonać metamorfozy w ich lokalu. Spodobał jej się pomysł na restaurację i chciała stać się jego częścią. Nie zmieniła nazwy tego miejsca, ale za to wiele nowości pojawiło się w menu i w wystroju. Na ciemnych ścianach znalazły się czerwone i niebieskie pasy, natomiast na stołach umieszczono kolorowy obrusy, co nadało restauracji oryginalny klimat. W karcie dań na stałe zagościły tradycyjne bałkańskie dania. Można w niej znaleźć m.in. lepinie, aiwar, burek sa mesom czy burek sa sirom. Rewolucja zakończyła się sukcesem, a właściciele są bardzo zadowoleni z jej efektów. W lokalu zaczęło pojawiać się dużo więcej gości, a problemy finansowe całkowicie zniknęły. 

Zobacz w telewizji

Montenegro

Sezon: 14, Odcinek: 3

22.11.2019 11:05

Dodaj komentarz
Twoja ocena:

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie