Kolorowe Gary

Kolorowe Gary

Poprzednia nazwa: El Fuego

Pańska 4, Rąbień

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 735 418 550

Adres e-mail: [email protected]

Strona internetowa: http://www.kolorowegary.pl/

Opis restauracji

Odcinek kończący 12. sezon „Kuchennych rewolucji” nie należał do najłatwiejszych dla Magdy Gessler. Kobieta od wielu lat przemierza Polskę, aby pomagać różnorodnym restauracjom. W finałowym odcinku tego sezonu została zaproszona do miejscowości Rąbień, gdzie znajdował się lokal nazwany „El Fuego”.


Zagraniczny pomysł na powstanie restauracji


Właścicielką lokalu jest Marzena, która przez kilka lat mieszkała ze swoja rodziną na południu Europy. To właśnie tam narodził się pomysł na otwarcie własnej restauracji. Plan został zrealizowany po powrocie do Polski. W miejscowości Rąbień niedaleko willowej dzielnicy powstała wymarzona restauracja, którą Marzena nazwała „El Fuego”, co oznacza „ogień”. Niestety wystrój lokalu nie miał nic wspólnego z jego nazwą, mimo że był starannie dopracowany przez samą właścicielkę. Kobieta zatrudniła swoją siostrę oraz syna, któremu następnie przepisała restaurację. Jej poczynania nie doprowadziły jednak lokalu do sukcesu. Cały czas brakowało w nim gości, co było powodem zaproszenia Magdy Gessler.


W czym tkwi problem?


Na pierwszy rzut oka restauracja wydała się przyjemna, a kuchnia smaczna. Znana restauratorka pochwaliła potrawy, które otrzymała i początkowo nie wiedziała z jakiego powodu lokal ma takie problemy. Szybko jednak okazało się, że wina leży po stronie właścicielki, która do pracy zatrudnia rodzinę zamiast profesjonalistów. Jedynie w kuchni znalazło się miejsce dla wspaniałych kucharzy, dzięki czemu smak potraw jest tak znakomity. Magda Gessler postawiła sprawę jasno i poleciła Marzenie zwolnienie siostry i syna.


Rewolucja dokonana przez restauratorkę


Marzena dostosowała się do większości rad dawanych przez Magdę Gessler, ale nie chciała zwolnić siostry i syna. Ostatecznie zgodziła się wysłać swoje dorosłe dziecko na zagraniczny staż, dzięki któremu chłopak miałby okazję dużo się nauczyć w gastronomii. Nazwa lokalu została zmieniona na „Kolorowe Gary”, a w menu pojawiło się wiele nowych potraw, takich jak pieczona kaczka z jabłkiem, pasztet czy zupa prawdziwkowo-borowikowa.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie