Karpiówka

Karpiówka

Poprzednia nazwa: Zajazd u Stefana

Krotoszyńska 25, Odolanów

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 667 736 982

Adres e-mail: Brak

Strona internetowa: Brak

Opis restauracji

Dla wielu osób prowadzenie restauracji wydaje się niezwykle prostą sprawą. Z tego powodu tak dużo ludzi decyduje się na otwarcie własnego biznesu gastronomicznego. Niestety większość z nich bardzo szybko przekonuje się, że posiadanie lokalu nie wiąże się jedynie z sukcesem i dużym zyskiem. Jest to ciężka praca, której trzeba poświęcić sporo czasu. Na szczęście nasz kraj przemierza Magda Gessler, która poprawia oblicze polskiej gastronomii. Jej poczynania można obserwować w programie „Kuchenne rewolucje”.


Samotna praca właścicielki


W jednym z odcinków programu pokazany został „Zajazd u Stefana” zlokalizowany w mieście Odolanów. Jego właściciele to Ania i Stefan, którzy zajmują się prowadzeniem biznesu gastronomicznego już od kilku lat. Początkowo marzyli o restauracji z prawdziwego zdarzenia, dlatego stworzyli bogate menu oraz zatrudnili wspaniałą kucharkę. Mieli nadzieję, że lokal będzie prosperował bardzo dobrze bez ich pomocy. Stefan zajął się pracami na budowie, natomiast Ania została w domu, ponieważ była w trzeciej ciąży. Zarządzanie restauracją całkowicie powierzyli personelowi, który został przez nich zatrudniony. Po kilku latach właścicielka wróciła jednak do lokalu, ponieważ zdała sobie sprawę, że stał się on pijalnią piwa, a nie prawdziwą restauracją – jak początkowo planowali ze Stefanem. Mężczyzna jednak nie zamierzał wspierać kobiety w obowiązkach związanych z lokalem. Uważał, że Ania doskonale sobie poradzi sama. Pomimo starań właścicielki restauracja nie nabrała eleganckiego charakteru. Ostatecznie kobieta zdecydowała się poprosić o pomoc Magdę Gessler.


Udana rewolucja – sukces lokalu


Znana restauratorka zgodziła się przeprowadzić metamorfozę w Odolanowie. Rewolucja rozpoczęła się od zmiany nazwy restauracji – aktualnie brzmi ona „Karpiówka”. Następnie wprowadzono liczne zmiany w wystroju – na stołach pojawiły się niebieskie obrusy, a na ścianach zawisły karpie. Dzięki tym elementom w środku zrobiło się przytulnie i miło. Wielkie zmiany dotyczyły również menu. Głównym daniem restauracji stał się karp z Milicza podawany jako fawor smażony w głębokim oleju z duszonymi ziemniakami z chrzanem i porcja kapusty po żydowsku. Przeprowadzona przez Magdę Gessler rewolucja zakończyła się sukcesem. Doprowadziła do tego, że w lokalu przebywa teraz dużo więcej gości.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:
Hej
Ocena: 5
16 dni temu
Restauracja chyba jest już na stałe zamknięta