Gospoda Jagoda

Gospoda Jagoda

Poprzednia nazwa: Bar na Stawkach

Stawki 33, Ostrowiec Świętokrzyski

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 665 855 523

Adres e-mail: Brak

Strona internetowa: Brak

Opis restauracji

Program „Kuchenne rewolucje” cieszy się niesamowitą popularnością wśród Polaków, dlatego cały czas powstają jego nowe sezony. W jednym z odcinków Magda Gessler odwiedziła Ostrowiec Świętokrzyski, gdzie znajdował się „Bar na Stawkach”. Jego właścicielka miała problem z przywróceniem świetności tego miejsca, dlatego jej personel zdecydował się poprosić o pomoc znaną restauratorkę.


Duże doświadczenie właścicielki niewystarczające, aby osiągnąć sukces


Jadłodajnia „Bar na Stawkach” znajdująca się na osiedlu w Ostrowcu Świętokrzyskim to pomysł Ani, która już wcześniej zajmowała się prowadzenie biznesu gastronomicznego. Zadowolona ze swojej poprzedniej pracy postanowiła otworzyć drugi lokal. Ponownie spodziewała się sukcesu, ponieważ miała sprawdzone menu, które zachwalili goście w poprzednim barze, a także wykwalifikowany personel, z którym właścicielka pracowała wcześniej. Niestety to nie wystarczyło, aby drugi biznes okazał się tak świetny, jak pierwszy.


Przesadne starania właścicielki


Ania nie chciała się poddać i za wszelką cenę pragnęła doprowadzić swój biznes do sukcesu. Gdy zauważyła zbliżający się upadek baru – zaczęła jeszcze bardziej się starać. Przesadnie dbała o porządek w kuchni. Wstawała o 4 rano, aby jak najszybciej znaleźć się w restauracji i samodzielnie gotowała potrawy, czego wcześniej nie robiła. Zaczęła także pilnować swoich pracowników, co bardzo im się nie spodobało. Personel w końcu zdecydował się zgłosić do programu „Kuchenne rewolucje”, ponieważ zdawał sobie sprawę, że Ania nie poradzi sobie sama z problemami.


Udana rewolucja


Magda Gessler zgodziła się przeprowadzić metamorfozę w lokalu prowadzonym przez Anię. Przede wszystkim skarciła właścicielkę za przesadne dbanie o porządki. Powiedziała, ze kuchnia powinna wyglądać jak kuchnia, a nie jak laboratorium. Nazwa restauracji została zmieniona na „Gospoda Jagoda”, a w menu pojawiły się takie pozycje, jak schab z dzika w sosie grzybowym z kaszą gryczaną, pierogi sernikowe z jagodami i bitą śmietaną oraz placki ziemniaczane z jagodami i śmietaną. Rewolucja okazała się kolejnym sukcesem Magdy Gessler, a Ania była bardzo zadowolona z jej przebiegu i efektów.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena: