Folklor

Folklor

Roosevelta 6, Jastrowie

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 512 384 512

Adres e-mail: Brak

Strona internetowa: Brak

Opis restauracji

W jednym z odcinków „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler miała okazję odwiedzić restaurację o nazwie „Folklor”, znajdującą się w Jastrowiu. Jest to małe miasteczko w województwie wielkopolskim. Właścicielami lokalu są Natalia i Szymon, którzy od dawna marzyli o otworzeniu takiego biznesu.

Początki „Folkloru”

Małżeństwu udało się znaleźć właściwe miejsce i odpowiedni personel do obsługi ich wymarzonej restauracji. Knajpa została otwarta przy głównej drodze, dlatego nikt nie podejrzewał, że w przyszłości może mieć problemy z brakiem klientów. Niestety pomimo dogodnej lokalizacji i wyjątkowej atmosfery panującej w „Folklorze”, opinie gości co do tego miejsca nie były korzystne. Problem zwiększał się poprzez złą współpracą właścicieli z personelem, którzy nie potrafili się porozumieć. W związku z tym młode małżeństwo postanowiło zgłosić się do programu, a z pomocą ruszyła im Magda Gessler.

Wiejski klimat „Folkloru”

Restauracja wydaje się idealnym miejsce na odpoczynek dla osób jadących na Mazury. Jest to duża knajpa, wokół której można spotkać różne zwierzęta. Na jej terenie znajduje się również plac zabaw, który cieszy oko nie jednego dziecka. Wygląd „Folkloru” przypadł do gustu również Magdzie Gessler, ponieważ kobieta postanowiła zachować jego wystrój. Podczas rewolucji niewiele zmieniło się we wnętrzu poza dodaniem kilku ciepłych barw. Większe zmiany dotyczyły menu, w którym za sprawą restauratorki pojawił się dzik.

Jakie efekty po zmianach?

Magda Gessler zaproponowała kilka zmian w „Folklorze” i spróbowała pojednać właścicieli z personelem, aby polepszyć ich wzajemne relacje. Jakiś czas po opuszczeniu tego miejsca, wróciła tam, aby zobaczyć, czy małżeństwo posłuchało jej sugestii. Knajpa zrobiła bardzo dobre wrażenie na restauratorce, która oceniła ją pozytywnie. Nazwa lokalu pozostała taka sama, delikatnie zmieniło się jego wnętrze i menu. Najważniejsze, że w „Folklorze” pozostał ten sam wyjątkowy klimat, który można było poczuć już wcześniej. Dzięki metamorfozie, restauracja zdobyła więcej gości i zyskała przychylne opinie.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:
Ola
Ocena: 2
4 miesiące temu
Zupa pomidorowa to mistrzostwo, porcji drugiego dania olbrzymie, na pierogi też nie mogę narzekać. Pyszne i ogromne. Ceny z lekka wysokie ale warto zapłacić za takie jedzonko.
Ania
Ocena: 1
4 miesiące temu
Byłam tam trzy razy i mi się.nie podobało zamówiłam ruskie pierogi które raz były surowe (Niestety na wynos) .Drugim razem ruskie pierogi były posypane koperkiem (farsz też miał w sobie koperek). Po zwróceniu uwagi pani za barem o tym ze.zamawialm pierogi ruskie A nie koperek nakszyczala na mnie że tu się tak podaje i jak mi się nie podoba to mogę zmienić lokal .Raz w roku zajezdzam tam jadąc na urlop tylko dlatego że mój syn lubi tam zupę pomidorową. .Ale ja nieatety nic tam dla siebie nie zamawiam .A szkoda .........

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie