Dzika Świnia

Dzika Świnia

Poprzednia nazwa: Gospoda

Pułaskiego 154, Gubin

Rewolucja udana?: NIE

Czy wciąż otwarta: NIE

Telefon: Brak

Adres e-mail: Brak

Strona internetowa: https://www.facebook.com/Gospoda-540720872605791/

Opis restauracji

Restauracja o nazwie „Gospoda” powstała w miejscowości Gubin na ul. Pułaskiego. To właśnie tam została zaproszona Magda Gessler po tym, jak lokal zaczął tracić klientów, co spowodowało wiele problemów finansowych. Niestety nawet rewolucje przeprowadzone przez znaną restauratorkę okazały się niewystarczające i dawna „Gospoda” została zamknięta.

Ze sklepu odzieżowego do kuchni

Właścicielką „Gospody” była Beata, która wcześniej prowadziła sklep z chińską odzieżą. Niestety poprzedni interes przestał przynosić zysk, dlatego kobieta zdecydowała się go zamknąć i zmienić branżę. Otworzyła restaurację, ponieważ uznała, że do „Gospody” chętnie będą przyjeżdżać Niemcy, którzy odwiedzają Gubin podczas zakupów. Dodatkowy atut tego miejsca Beata widziała w lokalizacji. Lokal powstał niedaleko cmentarza, co pozwoliło właścicielce mieć nadzieję na organizację styp.

Brak odpowiedniego personelu

Początkowo interes zapowiadał się świetnie, czyli tak, jak oczekiwała Beata. Udało jej się zatrudnić znakomitą kucharkę – Elżbietę, której dania przyciągały licznych klientów. Sama właścicielka nie miała doświadczenia w kuchni, dlatego pomoc koleżanki okazała się nieoceniona. Niestety po pewnym czasie Elżbieta musiała zrezygnować z pracy w „Gospodzie”, ponieważ zachorowała i nie miała możliwości kontynuowania swojego zajęcia. Od tego czasu dowodzenie w kuchni przejęła Beata, która o gotowaniu nie miała pojęcia.

Rewolucje przeprowadzone w „Gospodzie”

Po przyjeździe do Gubina Magda Gessler standardowo zaczęła się zastanawiać nad nazwą restauracji. Zaproponowała zmianę na „Dzika Świnia”. Od tego momentu zwierzę stało się znakiem charakterystycznym lokalu. Figurki przedstawiające je znalazły się we wnętrzu, a na zewnątrz umieszczono szyld z nową nazwą. Również menu dostosowano do „Dzikiej Świni” – znalazł się w nim m.in. dzik faszerowany w sosie z kurek. Niestety wszystkie starania Magdy Gessler okazały się niewystarczające, ponieważ pomimo przeprowadzonych rewolucji – lokal został zamknięty.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie