Dzika Chata

Dzika Chata

Poprzednia nazwa: Karczma Styrnol

Zawoja 2035, Zawoja

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 33 877 66 00

Adres e-mail: [email protected]

Strona internetowa: http://dzikachata.com/

Opis restauracji

Gdy właściciele biznesów kulinarnych mają poważne problemy to mogą skorzystać z ostatniej deski ratunku, jaką jest Magda Gessler. Dzięki programowi „Kuchenne rewolucje” kobieta przemierza całą Polskę, aby poprawić gastronomię naszego kraju. Niejednokrotnie udowodniła, że jest w stanie doprowadzić do sukcesu nawet najbardziej zaniedbane restauracje.


Wypalenie właściciela „Karczmy Styrnol”


O determinacji i silnym charakterze Magdy Gessler przekonali się właściciele lokalu znajdującego się w miejscowości Zawoja. Jest to najdłuższa wieś w Polsce położna u stóp Babiej Góry w Beskidzie Żywieckim. Dzięki malowniczemu otoczeniu wieś wydała się Witkowi wspaniałym miejscem na otwarcie restauracji. Był pewien, że goście chętnie będą zaglądać do lokalu. Początkowo tak było, ale po pewnym czasie mężczyzna przestał odwiedzać restaurację. Zajął się swoim hobby, czyli polowaniem, a do prowadzenia biznesu gastronomicznego poczuł wypalenie.


Kłótnie między personelem


Do restauracji bardzo rzadko przychodziła również żona Witka – Kasia, ponieważ pracowała zawodowo. Lokal został pozostawiony sam sobie i pracownikom, którzy byli zatrudnieni przez właścicieli. Jak się okazało, personel nie potrafił się porozumieć, a jego kłótnie niekiedy było słychać na sali przeznaczonej dla gości. Kucharka pomimo przemęczenia nie chciała, aby została zatrudniona druga osoba do pomocy, natomiast jeden z kelnerów był niemiły zarówno dla pozostałych pracowników, jak i dla klientów. Przed przeprowadzeniem rewolucji Magda Gessler musiała zmierzyć się z wyzwaniem, jakim było pogodzenie personelu i właścicieli.


Metamorfoza zakończona sukcesem


Zadanie postawione przed znaną restauratorką zakończyło się sukcesem. Nie obyło się bez kłótni i płaczu, ale ostatecznie pracownicy pogodzili się z właścicielami i obiecali poprawę. Nowa nazwa restauracji brzmi „Dzika Chata”. W jej wnętrzu pojawiły się czerwone kolory i elementy górskie. Z kolei w menu dostępne są takie potrawy, jak pasztet z dzika, carpaccio z buraków z bryndzą, kwaśnica na żeberku wędzonym oraz gulasz z dzika.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie