Cała Wstecz

Cała Wstecz

Poprzednia nazwa: Trzy Smaki

Legionów 119, Czeladź

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: NIE

Telefon: 784 945 006

Adres e-mail: Brak

Strona internetowa: Brak

Opis restauracji

Gdy restauratorzy mają problem z prowadzonym przez siebie biznesem gastronomicznym mogą skorzystać z pomocy Magdy Gessler. Kobieta chętnie jeździ po całej Polsce odwiedzając różne miasta i wspierając właścicieli restauracji. Zazwyczaj przeprowadzane przez nią rewolucje kończą się spektakularnym sukcesem.


Trzy kuchnie w „Trzech smakach”


Restauracja o nazwie „Trzy smaki” powstała w Czeladzi. Na jej otwarcie zdecydowali się Krzysztof i Iwona zaraz po swoim ślubie. Wcześniej mężczyzna zajmował się wieloma branżami, ale nie miał do czynienia z gastronomią. Para postanowiła spróbować czegoś nowego i w taki sposób zdecydowali się na otwarcie restauracji. Krzysztof postanowił, że dostępne w niej będą potrawy kuchni polskiej, śląskiej oraz włoskiej. Z tego powody lokal zyskał nazwę „Trzy smaki”. Niestety mała liczba przychodzących gości nie pomagała właścicielom pod względem finansowym. Zarówno małżeństwo, jak i ich bliscy wzięli kredyt na rozkręcenie tej działalności. To się niestety nie udało. Zbliżając się do upadku para postanowiła poprosić o pomoc Magdę Gessler.


Duże zmiany w restauracji


Znana restauratorka po przyjeździe do Czeladzi zdecydowała się na zmianę nazwy restauracji. Po metamorfozie „Trzy Smaki” zaczęły działać pod szyldem „Cała Wstecz”. Oprócz tego odświeżone zostało wnętrze lokalu. Zaczął w nim panować klimat industrialny. Na ścianie pojawiła się tapeta z obrazem starych czeladzi kopalni, a na środku lokalu ustawiono biały kredens, na którym znalazły się główki kapusty. Na stolikach znalazły się beżowo-brązowe obrusy oraz masywne świece. Dzięki temu w lokalu zrobiło się bardzo przytulnie, ale jednocześnie elegancko.


Nowości w menu


W restauracji „Cała Wstecz” po rewolucji Magdy Gessler zaczęła dominować kuchnia śląska. Potrawy zostały uporządkowane, dzięki czemu można było znaleźć ich związek z motywem przewodnim lokalu. W karcie dań pojawiły się takie pozycje, jak żur śląski, bigos, golonka, rolada z kluskami i czerwoną kapustą czy placek po węgiersku.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie