Bistro Bzik

Bistro Bzik

Poprzednia nazwa: Good Father

Chorzowska 7, Katowice

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 32 350 25 25

Adres e-mail: Brak

Strona internetowa: https://www.bistrobzik.pl/

Opis restauracji

Gotowanie to pasja wielu ludzi. Niestety nie zawsze wystarczy zamiłowanie do kuchni, aby stworzyć dobrze prosperujący lokal. Przekonali się o tym właściciele wielu restauracji znajdujących się w Polsce. Na szczęście mogą oni liczyć na pomoc Magdy Gessler, która nieustannie przemierza kraj, aby poprawić oblicze polskiej gastronomii. W jednym z odcinków programu „Kuchenne rewolucje” restauratorka odwiedziła Katowice.


Przejęcie działającego lokalu nie wyszło na dobre


Swoją restaurację i jednocześnie pizzerię w Katowicach ma małżeństwo Krzysiek i Karolina. Kobieta od zawsze marzyła o posiadaniu własnego lokalu gastronomicznego, dlatego gdy mężczyzna przypadkowo znalazł ofertę kupna gotowej restauracji - nie wahał się. Przejął lokal z całym wyposażeniem, menu, a nawet zespołem. Małżeństwo zmieniło jedynie delikatnie nazwę restauracji z „God father” na „Good father”. Bardzo szybko przekonali się jednak, jak trudne jest prowadzenie własnego biznesu gastronomicznego. Początkowo lokal funkcjonował dobrze, dlatego odwiedzali go tylko w nieliczne dni. Wtedy restauracja zaczęła zmierzać ku upadkowi. Gdy właściciele się zorientowali, co dzieje się z ich interesem było już za późno na jego ratunek. Zdawali sobie sprawę, że nie poradzą sobie sami z tym obowiązkiem, dlatego postanowili poprosić o pomoc Magdę Gessler.


Wielki sukces po przeprowadzonej rewolucji


Kiedy znana restauratorka przyjechała do lokalu prowadzonego przez Krzyśka i Karolinę nie obeszło się bez słów ostrej krytyki. Kobieta zwróciła uwagę na niewłaściwy smak potraw, a także na panujący w kuchni bałagan. Ostatecznie jednak udało jej się porozumieć z właścicielami, dzięki czemu dokonanie metamorfozy było możliwe. Jedną z podstawowych zmian była nazwa restauracji – aktualnie można ją znaleźć pod szyldem „Bistro Bzik”. Zaskakujące stało się również menu, ponieważ jego treść mówi, że w lokalu można zamówić wszystko, na co ma się ochotę, a kucharz spróbuje to przyrządzić na specjalnie zamówienie gości. Ponadto w karcie dań znajdują się pyszne zapiekanki. Rewolucja dotyczyła również wystroju restauracji. Aktualnie dominują w niej kolory zielony i biały, a w środku pojawiły się prawdziwe rośliny, lustra oraz lampy. Magda Gessler oceniła zmiany bardzo pozytywnie i zadowolona wydała lokalowi rekomendację.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie