Bazylia & Oregano

Bazylia & Oregano

Wysoka 12, Poznań

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 511 354 563

Adres e-mail: [email protected]

Strona internetowa: http://www.bazyliaioregano.pl/

Opis restauracji

Restauratorzy, którzy prowadzą własne biznesy gastronomiczne w Polsce i zmagają się z licznymi problemami nie muszą się od razu poddawać. Mogą liczyć na pomoc Magdy Gessler, która osiągnęła już wiele sukcesów kulinarnych. Dzięki temu teraz przemierza kraj, aby poprawiać funkcjonowanie różnych restauracji. W 14 odcinku 7 sezonu kobieta znalazła się w Poznaniu, gdzie została zaproszona przez właściciela „Bazylia & Oregano”.


Początki lokalu


Znajdującą się w Poznaniu restauracją zarządza Jacek. Przed otwarciem lokalu mężczyzna miał duże doświadczenie w gastronomii. Z tego powodu miał nadzieję na wielki sukces. Największym problemem właścicielka okazało się jednak zarządzanie biznesem i ludźmi. Nie potrafił odpowiednio rozdzielać zadań, przez co w jego restauracji panował bałagan i chaos. Mężczyzna wziął kilka kredytów, ale one nie były w stanie uratować jego sytuacji. W prowadzeniu lokalu pomagali mu również przyjaciele i rodzina, ale wszystkie pomysły okazywały się nietrafione. W końcu Jacek zdecydował się poprosić o pomoc Magdę Gessler.


Udana rewolucja


Znana restauratorka zgodziła się przyjechać do Poznania, aby pomóc Jackowi. Doceniła jego pracę i zaangażowanie, dlatego przeprowadziła metamorfozę w jego lokalu. Zmiany rozpoczęły się od nazwy restauracji – aktualnie brzmi ona „Bazylia & Oregano”. Wiele nowości pojawiło się także w menu. W karcie dań można znaleźć takie pozycje, jak ciasto z oliwą czosnkową i rozmarynem, grzanki ze szparagami i serem taleggio, medaliony z polędwicy wołowej w sosie grzybowo-balsamicznym czy zupa straciatella z pierogami z parmezanem. Cała rewolucja okazała się jak najbardziej udana, a goście są zachwyceni metamorfozą.

Zobacz w telewizji

Bazylia & Oregano

Sezon: 7, Odcinek: 14

12.04.2021 05:00

Bazylia & Oregano

Sezon: 7, Odcinek: 14

13.04.2021 15:00

Dodaj komentarz
Twoja ocena: