Alchemik

Alchemik

Kombatantów 6, Tomaszów Mazowiecki

Rewolucja udana?: TAK

Czy wciąż otwarta: TAK

Telefon: 44 723 33 22

Adres e-mail: [email protected]

Strona internetowa: http://www.alchemik-restauracja.pl/

Opis restauracji

W piątym odcinku sezonu trzeciego programu Kuchenne Rewolucje, transmitowanego 12 marca 2011 w telewizji TVN, pani Magda Gessler udaje się do miejscowości Tomaszów Mazowiecki, a dokładniej Nieborowa, czyli jednej z dzielnic tego miasta. W tym miejscu znajduje się restauracja Alechemik, która tuż przed wizytą restauratorki kończy remont kuchni. Po chwilowej dezorientacji związanej z wejściem do lokalu, pani Magda Gessler trafia do środka. Rychło okazuje się, że kelnerka ma małą wiedzę na temat serwowanych posiłków, a sama kuchnia jest mieszanką pizzerii oraz zwykłej, polskiej restauracji. Restauratorka zamawia golonkę, polędwiczkę wieprzową oraz pizzę. Golonka jest niedobra, w dodatku źle podana, a polędwiczka jest twarda i surowa w środku. Szef kuchni odznacza się brakiem kultury i nie daruje sobie wypowiedzenia kilku, wyjątkowo niegrzecznych uwag, które z powodu braku drzwi od kuchni, wyraźnie słyszy restauratorka. Ponadto wkrótce okazuje się, że kelnerka również nie jest zbyt sympatyczna, dodatkowo ma znaczący wpływ na zarządzającego lokalem. Rewolucja rozpoczyna się od znalezienia miłej i starszej osoby na kelnerkę, ponieważ restauracja ma zostać zmieniona na wzór amerykańskich kafejek, jednak z cechami polskiego menu. Pojawiają się ozdoby odnoszące się do popkultury Stanów Zjednoczonych, a na barze można obejrzeć widowiskowe ozdoby rodem z laboratorium szalonego naukowca. Ostatecznie zostaje ustalona również kwestia zarządzania jadłodajnią; od tamtej pory wszyscy mają słuchać właściciela - pana Michała, a pani Agata, będąca z nim w związku, pozostaje tylko barmanką. Rusza także promocja, podczas której część personelu częstuje mieszkańców Tomaszowa smacznymi zapiekankami. Gdy nadchodzi czas kolacji z zaproszonymi gośćmi, na stole ląduje zupa m.in. zupa cebulowa, hamburger z kotletami mielonymi oraz pizza. Klienci są bardzo zadowoleni, zarówno potrawami, jak i wystrojem. Po sześciu tygodniach pani Magda Gessler składa wizytę restauracji i kosztuje fenomenalnej pizzy oraz twardego kotleta mielonego. Organizacja lokalu nie uległa poprawie, zatem rewolucja udała się tylko w połowie.

Zobacz w telewizji

Brak emisji
Dodaj komentarz
Twoja ocena:

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie