Kuchenne Rewolucje Warszawa

Dodano: 2019-02-23

Dotychczas Magda Gessler odwiedziła aż 11 restauracji w Warszawie, co czyni stolicę Polski najczęściej odwiedzanym przez restauratorkę miejscem. Fakt ten nie powinien dziwić, gdyż liczba miejsc serwujących jedzenie w Warszawie jest bardzo duża. Chcesz sprawdzić, jak poszły Kuchenne Rewolucje w największym polskim mieście? Oto nasz autorski przegląd.

Sezon 1

W pierwszym odcinku programu Magda Gessler odwiedziła restaurację "Dziki Młyn", a na zakończenie sezonu gościła w lokalu "Grande Azzurro", który zmienił się po programie w "Alpejską Dolinę". Chociaż pierwsza rewolucja była nieudana, a druga zakończyła się powodzeniem, to obydwie restauracje zostały już zlikwidowane.

Sezon 2

W drugim sezonie restauratorka tylko raz gościła w stolicy - restauracja "Wook and Roll" została wtedy przemianowana na "Phi-To". Niestety rewolucja była nieudana, a restauracja nie jest już dostępna dla gości.

Sezon 3

W kwietniu 2011 po raz pierwszy został wyemitowany odcinek z restauracją "Valencia" w roli głównej (nazwa lokalu po wizycie Magdy Gessler zmieniła się na "U Samuela"). Rewolucja zakończyła się pozytywnie, ale restauracja jest obecnie nieczynna.

Sezon 4

W czwartym sezonie programu "Kuchenne Rewolucje" Magda Gessler odwiedziła restaurację "Li-Du", dla której zaproponowała nową nazwę - "Wei Heping". Ostatecznie restauratorka nie przyjęła rewolucji, a lokal został zamknięty.

Sezon 6

Ostatni odcinek szóstego sezonu show telewizji TVN to wizyta Magdy Gessler w restauracji "Gaumarjos" w Warszawie. To zarazem jedna z najbardziej udanych rewolucji w całej historii programu. Restauratorka była zachwycona przemianą lokalu, a gruzińska restauracja do dzisiaj jest niezwykle popularna wśród klientów.

Sezon 8

W grudniu 2013 roku w telewizji TVN miała miejsce premiera odcinka poświęconego restauracji "Tawerna" (Magda Gessler zdecydowała się na zmianę tej nazwy na "Ararat"). Nowa nazwa i odmienione menu przyniosły restauracji sukces - rewolucja została dobrze oceniona przez prowadzącą, a lokal działa na rynku do dzisiaj.

Sezon 12

Po kilku sezonach przerwy Magda Gessler ponownie zawitała do Warszawy, by pomóc właścicielom gruzińskiej restauracji "Tbilisi". Lokal nie zmienił nazwy, e rewolucja przypadła do gustu nie tylko znanej restauratorce, ale także gościom i funkcjonuje do dzisiaj.

Sezon 13

W trzynastym sezonie Magda Gessler ponownie odwiedziła stolicę - i to aż dwukrotnie, w odcinkach 7 oraz 13. Na pierwszy ogień poszła restauracja "Salon Kulinarny" (po zmianie "Abażur"), a pod koniec sezonu widzowie śledzili losy lokalu pod nazwą "Papalina". Aktualnie obydwa lokale są już zamknięte, chociaż co ciekawe - "Abażur" w przeciwieństwie do "Papaliny" otrzymał pozytywną rekomendację Gessler.

Sezon 18

"Karuzela Smaku", która podczas rewolucji została przemianowana przez Magdę Gessler na "Bielany Bielany" pozytywnie przeszła test restauratorki. Warszawska restauracja do dzisiaj jest otwarta dla gości, co z pewnością w dużej mierze wynika z pozytywnej oceny prowadzącej show.

Sezon 19

Gruzińska restauracja "Mada", która funkcjonuje obecnie pod nazwą "Bistro Granat" była bohaterką czwartego odcinka w 19. sezonie programu. Magda Gessler pozytywnie oceniła zmiany podczas rewolucji, a lokal jest wciąż czynny. Podobny scenariusz spotkał inny lokal z tego sezonu - "Bar Tarchomin", który zmienił się w hiszpańską knajpę pod nazwą "Viva Ibiza!".

Niełatwy los restauracji

Chociaż może się wydawać, że wizyta Magdy Gessler to dla restauracji darmowa promocja, to w praktyce nie wszyscy potrafią z tego skorzystać. Na 13 rewolucji w Warszawie, większość zakończyła się powodzeniem. Mimo tego do dzisiaj otwartych jest już tylko 6 lokali po "Kuchennych Rewolucjach".

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie