Co można znaleźć w menu restauracji "U Fukiera"?

Dodano: 2019-09-04

Restauracja „U Fukiera” jest bez wątpienia jednym z lokali najbardziej kojarzonych z Magdą Gessler. Można tam dostać wiele smacznych potraw, które przyciągają uwagę gości nie tylko atrakcyjnym wyglądem, ale także niezapomnianym smakiem i przystępnymi cenami. Menu łączy w sobie historię budynku, w którym mieści się restauracja z dawną tradycją kulinarną Polski i współczesnymi elementami kuchni południowoeuropejskich. Dania charakteryzują się wysoką jakością i starannym przygotowaniem, dzięki czemu wzbudzają zachwyt klientów. Magda Gessler jest wizytówką restauracji, co świadczy o niezwykłym kunszcie szefów kuchni.

Co wybrać na początek?

Karta dań dostępna „U Fukiera” jest bardzo obszerna i trudno zdecydować się na jedną potrawę. Została ona podzielona na kilka kategorii, takich jak zakąski, sałaty, drugie dania, zupy, polskie ryby oraz desery. Pierwsza grupa mieści różnorodne zakąski, których ceny rozpoczynają się od 31 zł. Za taką sumę można dostać nóżki marynowane z octem z prawdziwków i grzybkami. Ciekawą propozycję stanowią tatar po francusku z musztardą dijon i armaniakiem oraz polski wędzony łosoś z czerwonym kawiorem. Dla osób lubiących lżejsze posiłki restauracja przygotowała sałatki, wśród których można znaleźć m.in. sałatę wiosenną, sałatę romantyczną czy sałatę Provance.

Jakie dania główne?

Bogata oferta restauracji zawiera także szeroki zakres dań głównych. Goście mają do wyboru wiele zup, których ceny rozpoczynają się już od 23 zł. Taki koszt dotyczy rumianego rosołu przygotowywanego na wielu mięsach i jarzynach. Ponadto w menu znajdują się flaki po warszawsku, żur na prawdziwkach, barszcz czerwony oraz gulaszowa węgierska. Interesujące propozycje czekają na gości także przy wyborze drugiego dania. W karcie można znaleźć m.in. kotleciki cielęce oraz jagnięce, polędwice na leśno, kaczkę oraz wątróbkę cielęcą mleczną.

Ostatnio dodane

Zobacz wszystkie